• Mededeling

Coronavirus en activiteiten ZWK Merlet

26-03-'20

Laatste update: 25-3-2020, 13:00 uur
Het Bestuur van ZWK Merlet houdt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de KNZB nauwlettend in de gaten en zal hier noodzakelijke updates doen. Ons huidig standpunt:

Alle activiteiten van ZWK Merlet komen minimaal tot en met dinsdag 28 april te vervallen! 

 - FAQ Coronavirus - ZWK Merlet - Versie 2 - 31 maart 2020

dinsdag 31 maart 2020
Het RIVM heeft nieuwe maatregelen aangekondigd, dit betekend dat er geen activiteiten plaatsvinden tot en met dinsdag 28 april 2020. Het zwembad blijft gesloten, Merlet zal geen activiteiten kunnen faciliteren. 

woensdag 25 maart 2020
De KNZB heeft een 'FAQ coronavirus en activiteiten van de KNZB' opgesteld. Daarin hebben zij de belangrijkste adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen samengevat. Deze FAQ zal regelmatig van een update worden voorzien. Bekijk of download de FAQ hier: FAQ corona en activiteiten van de KNZB v5 23 maart 

maandag 23 maart 2020
Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities van het seizoen 2019/2020 te stoppen.
Meer informatie is te vinden op de website van de KNZB. Om de komende weken toch fit te blijven, geven de verschillende KNZB-topsporters en trainers dagelijks tips via de verschillende socialmediakanalen. 

zondag 15 maart 2020
Het RIVM heeft een verlenging van de maatregelen afgegeven. Dit betekend dat er tot en met tenmiste 6 april 2020 geen activiteiten plaatsvinden. Het zwembad is tevens gesloten naar aanleiding van dit besluit. De Algemene Ledenveradering, welke op 1 april plaats zou vinden komt tevens te vervallen en wordt verzet naar een later te bepalen datum. Hierover worden al onze leden per mail op de hoogte gehouden.

donderdag 12 maart 2020
De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. De KNZB adviseert daarnaast alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.

woensdag 11 maart 2020
De KNZB adviseert al hun verenigingen, waaronder dus ook ZWK Merlet, om geen verenigingsactiviteiten in Noord-Brabant te organiseren tot en met maandag 16 maart 2020. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden. In geval van een gewijzigd advies van het RIVM met gevolgen voor zwemsport gerelateerde activiteiten, zal de KNZB dat vermelden op hun website

dinsdag 10 maart 2020
Door het RIVM zijn aanwijzingen verspreid voor inwoners van de provincie Noord- Brabant: https://www.rivm.nl/nieuws/covid-19-nieuwe-aanwijzing-voor-inwoners-noord-brabant.
Wij volgen deze richtlijnen om de gezondheid en veiligheid van onszelf en onze (gezins) leden, te beschermen. Trainingen gaan nog wel door.
Wij verzoeken de leden /zwemmers met klachten zoals verkoudheid, niezen/hoesten en/of koorts om niet te komen zwemmen.