• Mededeling

Coronavirus en activiteiten ZWK Merlet

24-06-'20

Laatste update: 25-6-2020, 18:00 uur
Het Bestuur van ZWK Merlet houdt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de KNZB nauwlettend in de gaten en zal hier noodzakelijke updates doen. Ons huidig standpunt:

Vanaf maandag 18 mei worden de zwemactiviteiten van ZWK Merlet weer gefaseerd opgepakt

Protocol Verantwoord Zwemmen ZWK Merlet Cuijk V1
FAQ Coronavirus - ZWK Merlet - Versie 5 - 6 mei 2020

 

donderdag 25 juni
Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen heeft ZWK Merlet besloten dat onze protocollen van kracht blijven tot en met zondag 5 juli 2020, dit is tevens de laatste training van het seizoen.
Enkel de indeling van het zwembad zal vanaf 1 juli veranderen naar de ‘normale’ situatie, de overige versoepelingen worden in het nieuwe seizoen toegepast. Met begin van het nieuwe seizoen zullen de protocollen herzien worden.
Ter compensatie van de verloren trainingen start het nieuwe seizoen niet op 31 augustus maar op maandag 3 augustus 2020. 

vrijdag 15 mei
We gaan weer starten! Wat zijn we blij dit nieuws te kunnen brengen. Alle leden zijn inmiddels per email geinformeerd. Nog wel gefaseerd en uiteraard volgens strikte en verantwoorde voorwaarden om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. De zwembranche heeft afgelopen vrijdag (8 mei) het protocol “Verantwoord zwemmen” gepubliceerd met regels en aanwijzingen voor de opening van de binnenbaden. Naar aanleiding daarvan hebben we in overleg met LACO en gemeente afspraken gemaakt en overleg gevoerd met de trainers. Er is hard gewerkt om alles goed voor te bereiden. In ons uitgebreide corona protocol vind je alle informatie over de afspraken die zijn gemaakt om veilig te kunnen zwemmen. 

dinsdag 12 mei
Op de website van Rijksoverheid werd na de persconferentie al snel duidelijk dat binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Daarover zijn we zeer verheugd. De afgelopen dagen zijn wij dan ook druk in overleg met LACO, gemeente en trainers om zo snel mogelijk weer met onze activiteiten te kunnen starten. We zullen spoedig alle leden mailen over de (on)mogelijkheden met betrekking tot de trainingen.

woensdag 6 mei
Het RIVM heeft vandaag aangekondigd de maatregelen omtrent het Corona Virus te versoepelen. Voor ons als binnensportvereniging is de genoemde datum, dat wij weer actief kunnen sporten, 1 september 2020. Dit betekend dat het seizoen 2019-2020 definitief is beëndigd en het komende seizoen (2020-2021) start op 1 september 2020. Let wel onder voorbehoud, hoe dit vorm gaat krijgen wordt later duidelijk gecommuniceerd door het bestuur.

donderdag 30 april
Op donderdag 30 april is er een tweede brief verzonden naar alle leden van ZWK Merlet. Mocht deze brief niet in uw mailbox zijn beland, neem dan contact op via penningmeester@zwkmerlet.nl.

woensdag 22 april 2020
Het RIVM heeft de maatregelen omtrent het Corona Virus verlengd tot en met dinsdag 19 mei 2020. De aangekondigde versoepeling omtrent sport, welke vanaf 29 april aanstaande van kracht zijn, gelden NIET voor ons als vereniging. Het betreft enkel georganiseerde sportactiviteiten welke buiten plaatsvinden, het zwembad (Laco) zal dus gesloten blijven tot en met dinsdag 19 mei 2020.

dinsdag 31 maart 2020
Het RIVM heeft nieuwe maatregelen aangekondigd, dit betekend dat er geen activiteiten plaatsvinden tot en met dinsdag 28 april 2020. Het zwembad blijft gesloten, Merlet zal geen activiteiten kunnen faciliteren. 

woensdag 25 maart 2020
De KNZB heeft een 'FAQ coronavirus en activiteiten van de KNZB' opgesteld. Daarin hebben zij de belangrijkste adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen samengevat. Deze FAQ zal regelmatig van een update worden voorzien. Bekijk of download de FAQ hier: FAQ corona en activiteiten van de KNZB v5 23 maart 

maandag 23 maart 2020
Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities van het seizoen 2019/2020 te stoppen.
Meer informatie is te vinden op de website van de KNZB. Om de komende weken toch fit te blijven, geven de verschillende KNZB-topsporters en trainers dagelijks tips via de verschillende socialmediakanalen. 

zondag 15 maart 2020
Het RIVM heeft een verlenging van de maatregelen afgegeven. Dit betekend dat er tot en met tenmiste 6 april 2020 geen activiteiten plaatsvinden. Het zwembad is tevens gesloten naar aanleiding van dit besluit. De Algemene Ledenveradering, welke op 1 april plaats zou vinden komt tevens te vervallen en wordt verzet naar een later te bepalen datum. Hierover worden al onze leden per mail op de hoogte gehouden.

donderdag 12 maart 2020
De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. De KNZB adviseert daarnaast alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.

woensdag 11 maart 2020
De KNZB adviseert al hun verenigingen, waaronder dus ook ZWK Merlet, om geen verenigingsactiviteiten in Noord-Brabant te organiseren tot en met maandag 16 maart 2020. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden. In geval van een gewijzigd advies van het RIVM met gevolgen voor zwemsport gerelateerde activiteiten, zal de KNZB dat vermelden op hun website

dinsdag 10 maart 2020
Door het RIVM zijn aanwijzingen verspreid voor inwoners van de provincie Noord- Brabant: https://www.rivm.nl/nieuws/covid-19-nieuwe-aanwijzing-voor-inwoners-noord-brabant.
Wij volgen deze richtlijnen om de gezondheid en veiligheid van onszelf en onze (gezins) leden, te beschermen. Trainingen gaan nog wel door.
Wij verzoeken de leden /zwemmers met klachten zoals verkoudheid, niezen/hoesten en/of koorts om niet te komen zwemmen.